Membrane Artec

Micsoreaza fontul  Font normal  Mareste fontul 
 

Membrane ARTEC
 
ARTEC este o gama de membrane pe baza de bitum distilat modificat cu polimeri plastomeri (APP), având o armatura compozita, formata din împâslitura de poliester (P) armata cu fibre de sticla rasucite dispuse longitudinal, sau împâslitura de fibra de sticla, armata longitudinal cu fibra de sticla rasucita (V).

Compozitia modificata a membranei ofera proprietati excelente impotriva îmbatrânirii, elasticitate, flexibilitate la rece, durabilitate.

Membranele ARTEC P si PA au proprietati mecanice deosebite datorita naturii poliesterice a armaturii si a retelei de armare a acesteia.

Membranele ARTEC V si VA ofera foarte buna stabilitate dimensionala, fiind folosite ca strat de baza sau strat final în lucrarile bi- sau multistrat (V + PA sau P+ VA).
 
Membranele ARTEC PA si ARTEC VA se livreaza cu finisaj superior de granule minerale. Acest finisaj are rolul de a proteja membrana de razele UV conferind totodata si un aspect estetic aplicatiei. Membrana este prevazuta cu margine de suprapunere laterala de 10 cm si margine de suprapunere de capat de 15 cm.

Membranele ARTEC P si V sunt fabricate cu finisaj de nisip pe fata superioara.
Partea inferioara a membranelor ARTEC este protejata cu o folie de polietilena termofuzibila care previne lipirea materialului când este rulat si se topeste în timpul termosudarii cu flacara.

Temperatura corespunzatoare aplicarii se poate controla, urmarind disparitia marcajului stantat în relief (gofratura) de pe suprafata de asezare a membranei.

Încalzirea membranei peste temperatura de topire optima poate provoca modificari în structura materialului.

Domenii de utilizare : lucrari de complexitate usoara, acoperisuri plane pe structura de beton, fundatii, bariere de vapori,
etc.

Caracteristici:

Membranele bituminoase aditivate ARCO sunt membrane de tip multi-strat şi se compun din :
1. Material de impermeabilizare, format din bitum distilat, aditivat cu plastomeri APP (polipropilenã atacticã) sau elastomeri pe bazã de cauciuc sintetic SBS (stiren-butadien- stiren). Functie de reteta amestecului bituminos si a armaturii utilizate, se pot obtine proprietati diferite de rezistenta mecanica, elasticitate, flexibilitate la rece si durabilitate.

2. Armatura, înglobatã în zona medianã a masei de impermeabilizare, este constituitã din: ţesãturã neţesutã stabilizatã termic, din fire de poliester, sau împâsliturã din fibrã de sticlã.
Membranele armate cu poliester au rezistenta excelenta la punct static si dinamic, o foarte buna rezistenta la rupere longitudinala si transversala si o alungire mare la rupere.
 

3. Folie micronica din polietilena termofuzibila, pentru protectia fetei inferioare a membranelor. Se tepoeste in timpul termosudarii cu flacara. Temperatura corespunzatoare aplicarii poate fi controlata, urmarind disparitia marcajului stantat in relief (gofratura) de pe suprafata de asezare a membranei. Incalzirea membranei peste temperatura de topire optima poate provoca modificari in structura materialului.

4. Granule de ardezie, pentru protejarea fetei superioare impotriva razelor solare si a ultravioletelor, la membranele folosite ca strat final. Confera totodata un aspect estetic aplicatiei.

5. Nisip, talc, pe faţa superioarã a membranelor intermediare, folosite în sisteme de hidroizolaţie bi - , sau multi-strat, sau în hidroizolaţii subterane.

Standardizare :

P = armatura de poliester netesut
V = armatura de fibra de sticla
A = ardezie

SBS : Stiren Butadien Stiren - ofera membranei proprietati elastice si o flexibilitate la temperaturi scazute.

APP : Polipropilena Atactica – ofera membranei proprietati plastice si rezistenta mecanica foarte buna