Termosistem Caparol

Micsoreaza fontul  Font normal  Mareste fontul 

Produsele profesionale CAPAROL sunt utilizate la finisarea sau renovarea unor cladiri istorice, case de locuit, sedii de firme, institutii publice sau alte obiective importante din Romania si din lume, printre care putem enumera: Casa Poporului, Cercul Militar Ntţional, Casa Capsa, Hotel Marriott din Bucuresti, alte obiective din Romania.
 

Polistiren expandat DALMATINA

Placi termoizolante din polistiren expandat ignifugat, in culoare alb si negru, pentru placarea fatadelor: o formula speciala, continand perle grafitate cu capacitate termoizolanta imbatabila.

Caracteristici

- Polistiren cu putere ridicata de termoizolare
Cu un coeficient de transfer termic de 0,034 W/m2K, realizeaza o termoizolare cu ~15% mai buna pentru aceeasi grosime a placii.


- Stabilitate de durata a formei

Preia si disperseaza in masa proprie tensiunile create de oscilatiile termice, fara a-si modifica dimensiunile. 

-  Insensibilitate la soare
Pot fi depozitate si montate fara probleme la temperaturi ridicate sau in soare.


- Design unic

Permite un control calitativ rapid
    
 
Sistemul termoizolant economic CAPAROL
   

Materialul termoizolant se lipeste cu un adeziv special pe zidul de caramida. Apoi peste acesta se aplica masa de spaclu in care se incorporeaza plasa de armare din fibra de sticla si se spacluieste inca o data. Peste aceasta se aplica stratul final de finisaj sub forma de tencuiala colorata.Caracteristici

   
1. Adeziv: Capatect Kleber 181
Mortar mineral uscat care face priza pe principii hidraulice pentru lipirea placilor termoizolante. Consum: cca. 4,0 kg/m2 (în functie de tipul stratului suport).
Materialul adeziv si de spacluit realizeaza monolitizarea intre stratul suport si materialul termoizolant. Pentru fiecare varianta de material izolator exista un adeziv optim de la Capatect.2. Material termoizolant: Placi din polistiren expandat ignifugat, pentru fatada - Dalmatina, Capatect
Materialul termoizolant respectiv impiedica emanarea caldurii inspre exterior. Sunt disponibile mai multe variante, care se intind de la polistiren pana la biologica pluta.
Placa termoizolanta din polistiren expandat ignifugat pentru fatade, ce prezinta urmatoarele caracteristici:
Clasa de combustibilitate: B1, greu inflamabil
Conductivitate termica: 0,04 W/m2 K
Coeficientul de difuziune a vaporilor:
l = 30 g/m2h
Format: 50 x 100 cm

3. Dibluri Capatect
Pe langa lipirea placii termoizolante poate fi necesara si o fixare statica suplimentara, realizata prin dibluire.Aceasta depinde de natura materialului din care este construit stratul suport.

4. Plasa de armare
Plasa de armare din fibra de sticla, rezistenta la actiuni alcaline, cu o rezistenta la tractiune > 1500 N / 50 mm, utilizata ca armatura pentru Capatect Klebe- und Spachtelmasse 186M.


5. Stratul de armare  Adeziv si masa de spaclu: Capatect Klebe- und Spachtelmasse 186M

Masa de spaclu armata cu tesatura textila din fibre de sticla are sarcina de a impiedica formarea fisurilor in stratul de armare, cauzate de tensiuni provocate de dilatarile termice.
Mortar mineral uscat care face priza pe principii hidraulice pentru realizarea unui strat de armare cu grosime de 2-3 mm.
Consum: cca. 4,0 kg / m2.6. Stratul de grund (amorsa): Caparol Putzgrund
Ca strat de marire a aderentei si echilibrare a absorbtiei pentru stratul ulterior de tencuiala; pigmentare în functie de nuanta.

7. Stratul de tencuiala:
Caparol Fassadenputz K sau Caparol Fassadenputz R
Stratul de tencuiala protejeaza sistemul termoizolant de influentele climatice. Prin nuanta si structura aleasa, confera cladirii un aspect particular, deosebit.
Tencuieli structurabile sub forma de pasta, cu rasini sintetice, nuantabile; permeabile fata de vaporii de apa si cu rezistenta mare la intemperii.
- structura zgâriata: 2,0 mm si 3,0 mm
- structura ?bob lânga bob?:
1,0 mm; 1,5 mm; 2,0 mm si 3,0 mm.
   


Avantaje

1. Economie de bani si energie
In cazul in care temperatura partii interioare a unui perete exterior este de doar doua grade sub temperatura camerei, se pot forma curenti de aer. Motivul: pe perete, aerul cald din camera se raceste si coboara. Se formeaza o circulatie neplacuta a aerului. Pe peretii reci ai incaperilor se formeaza in plus si apa de condens si mucegai.


2. Un climat placut pentru locuinta

In cazul in care temperatura partii interioare a unui perete exterior este de doar doua grade sub temperatura camerei, se pot forma curenti de aer. Motivul: pe perete, aerul cald din camera se raceste si coboara. Se formeaza o circulatie neplacuta a aerului. Pe peretii reci ai incaperilor se formeaza in plus si apa de condens si mucegai.

O buna izolatie a fatadei inlatura aceste probleme. Aceasta face ca in zilele cu inghet, temperatura de pe partea interioara a peretelui sa ramana la temperatura camerei. Acest lucru confera o stare de con-fort termic si asigura un climat sanatos al incaperii.


3. Pastrarea substantei, cresterea valorii

           

Spre deosebire de o tencuiala simpla, un sistem termoizolant este o adevarata protectie a structurii constructiei si reduce variatiile de temperatura din zidarie cauzate de starea vremii si anotimp. In plus, protejeaza de umezeala din exterior, care in combinatie cu inghetul poate conduce cu usurinta in viitor la crapaturi ale tencuielii si la alte stricaciuni. De asemenea, se previne si formare de alge si muschi pe peretii exteriori. Astfel, un sistem termoizolant creste valoarea casei Dvs. Cladirile cu consum scazut de energie ofera sanse mai bune de inchiriere si vanzare.

4. Un climat placut in locuinta
Odata cu montarea unui sistem de termoizolatie veti creste valoarea casei din punct de vedere estetic si o veti face mai atractiva.
Sistemele moderne de termoizolatii va ofera o multitudine de posibilitati de decorare si va pot indeplini toate cerintele estetice.

5. Termoizolatia din timpul verii
In casele slab izolate, poate sa fie insuportabil de cald datorita supraincalzirii fatadei. Cu conditia ca suprafetele de fereastra sa nu fie prea mari si sa dispuna de o protectie solara, in casele bine izolate caldura soarelui este oprita prin intermediul stratului exterior de izolatie. Casele sunt astfel atat iarna cat si vara, "imbracate" corespunzator si protejate de sistemele termoizolante.