BCA MACON

Micsoreaza fontul  Font normal  Mareste fontul 
BCA MACON este un material de constructie cu performante structurale si caracteristici tehnice superioare destinat realizarii structurilor de zidarie in toate tipurile de constructii: constructii de locuinte, social culturale, inchideri la structuri multietajate cu structuri din beton armat indiferent de regimul de inaltime al acestora, constructii industriale, precum si alte lucrari de reconstructie si supraetajare a unor constructii deja existente, in conformitate cu normativele in vigoare.
Calitatea BCA-ului MACON este rezultatul investitiilor si modernizarilor tehnologice.
  
 

             
      
Avantajele construirii cu BCA MACON    
Izolare termica excelenta
• aerul inchis in milioane de pori minusculi distribuiti uniform confera BCA-lui MACON proprietati deosebite de izolare termica care conduc la asigurarea confortului termic cu consumuri de energie si implicit costuri de intretinere scazute (coeficient de conductivitate termica redus λ = 0,10 ± 0,05 W/mK pentru – GBNT si GBN 35 si de max 0,14 W/mK – pentru GBN 50)
• datorita cantitatii reduse de mortar necesar intre rosturi, puntile termice in ziduri se reduc, marind astfel rezistenta termica

Calitate garantata
BCA Macon este un produs realizat conform standardului SR EN 771-4 :2004 si detine certificat de conformitate CE. Garantia calitatii produselor este data si de sistemul de management integrat aplicat conform standardelor SR EN ISO 9001:2008, SR EN ISO 14001 :2005, OH SAS 18001 :2007.


Asigurarea unui microclimat agreabil

Capacitatea de inmagazinare si de pierdere redusa a caldurii precum si rezistenta la frigul exterior permit mentinerea unui microclimat stabil si sanatos al incaperilor care vor fi calduroase iarna si racoroase vara. Capacitatea de preluare - redare a umiditatii din aer previne aparitia condensului.

Protectie acustica foarte buna

Confortul unei constructii depinde de controlul acustic si de atenuare a zgomotului. BCA-ul Macon asigura respectarea normelor de izolare fonica, indicele de atenuare a zgomotului aerian creste in functie de grosimea zidului, spre exemplu de la 32 dB pentru grosime de 100 mm la 45 dB la 350 mm.Rezistenta excelenta la foc

BCA-ul asigura o excelenta protectie impotriva incendiilor si corespunde celor mai severe reglementari impotriva incendiilor. BCA Macon e clasificat ca material de constructie ignifug, fiind incadrat in Euroclasa A1. Datorita acestor proprietati, poate fi folosit ca zid de protectie impotriva raspandirii incendiilor, protejand astfel vieti si bunuri. In principiu, un zid de protectie ar trebui sa reziste la foc pana la 4 ore, dar testele arata ca un zid de BCA de 15 cm grosime isi mentine capacitatea de izolare, etanseitate, rezistenta si stabilitatea pana la 7 ore la foc intens. Pe langa ca este rezistent la foc si caldura, BCA-ul nu emana fum si gaze toxice.


Economic

Greutatea redusa, proprietatile de izolare termica si fonica, volumul mare cu dimensiuni precise, rosturile subtiri, usurinta prelucrarii si punerii in opera reduc in mod considerabil cheltuielile de transport, forta de munca necesara, manopera, costurile aferente folosirii unui sistem termoizolator suplimentar, durata de executie, ducand in ansamblu la economie de capital.

Performante structurale deosebite

BCA Macon este extrem de rezistent si durabil, iar greutatea scazuta asigura o incarcare mica pe fundatia cladirii si mentine proprietatile pe intreaga durata de viata a construtiei, nu imbatraneste, rezista la vant si ploaie, nu se macina si nu putrezeste. Contractia si dilatarea datorate variatiilor de temperatura au valori extrem de mici, fapt care previne aparitia crapaturilor in tencuieli.

Rezistenta mecanica deosebit de buna

Rezistenta la compresiune mare a BCA -ului Macon conduce la:
  • cresterea calitatii executiei constructiilor;
  • reducerea cheltuielilor de reabilitare a constructiilor in cazul suprasolicitarilor mecanice sau climatice;
  • o buna durabilitate la inghet - dezghet.Greutate specifica redusa

Cu toate ca are un aspect masiv, BCA-ul este cel mai usor material de zidarie datorita porozitatii, greutatea redusa conferindu-i avantaje la transport, manipulare, punere in opera si in statica constructiilor.


Absorbtie redusa de apa

Desi este un material poros, BCA-ul are o absortie de apa redusa si incetinita. Acest lucru se datoreaza porilor inchisi si lipsei capilaritatii. Pentru a proteja peretii de influenta factorilor climatici, este suficient sa se tencuiasca zidariile.Impact minor asupra mediului

BCA Macon este un produs ecologic, nu contine substante periculoase si nu este radioactiv.
Prelucrare si punere in opera usoare

Datorita structurii lor, blocurile BCA Macon se pot prelucra prin taiere, gaurire, frezare si finisarea suprafetei cu scule si dispozitive usoare. Instalatiile electrice, de incalzire si sanitare se fixeaza pe ziduri rapid si usor.